Praktisch

Vergoedingen

Momenteel heeft de praktijk geen contracten met zorgverzekeraars. Het voordeel daarvan is dat jij en ik samen kunnen bepalen hoe (lang) de behandeling vorm gegeven wordt. De behandeling wordt geheel of (groten)deels vergoed vanuit de basisverzekering mits je een verwijsbrief hebt van een huisarts en er een (nog) vast te stellen DSM-V classificatie is.

Bij een restitutiepolis ontvangt de cliënt 100% vergoeding. Bij een naturapolis of combipolis ligt dit tussen de 55% en 80%. Het is verstandig dit voor aanvang van de behandeling te controleren bij je zorgverzekeraar. Het eigen risico wordt ongeacht de vergoeding aangesproken. Indien je vanwege financiële problemen de zorg niet kan betalen, kunnen we hierover in overleg.

Declaraties geschiedden doordat je van mijn een factuur krijgt die je zelf indient bij je zorgverzekeraar. Deze betalen binnen 2 weken aan jou waarna je nog 2 weken de tijd hebt om de nota van de behandeling te betalen.

Tarieven

Psychotherapie Praktijk Raamvallei factureert 100% van de door de Nza maximum vastgestelde tarieven. Dat is vanaf 1 januari 2024 voor 1 uur diagnostiek 211,06,– en voor 1 uur behandeling 186,80,-.

 Niet verzekerde zorg: Voor gesprekken die niet vergoed worden (zoals bepaalde classificaties of verklaringen) geldt een sessietarief van € 90,- voor individuele gesprekken en € 125,- voor meerdere mensen.

No-show: Voor een afmelding korter dan 24 uur voor de afspraak gepland staat (een zogenaamde no-show), wordt er € 45,- bij u als cliënt in rekening gebracht.

Wachtlijst

Er zit geen tijd tussen de intake en start van de behandeling.

  • De huidige wachttijd voor BGGZ is: 16 weken
  • De huidige wachttijd voor SGGZ is: 16 weken
  • Deze gegevens zijn bijgewerkt op: 16-2-2024